Nu blomstrer Japanske kirsebærtræerne /sakura i Danmark 🙂
Har du været ud og se dem? Jeg elsker forår, især når jeg ser sakura, føler jeg hjemme.
Kirsebærtræerne i Langelinie park er doneret af Hr. Seiichi Takaki,( President of Andersen Institute of Bread & Life)
Jeg er så glad at han har doneret så mange sakura i KBH.
Hos bager Andersen kan du købe mange forskellige gode brød, kager og Meron pan (en Japansk hvede brød som ligner en melon)
I 1962 begyndte han som den første I Japan at fremstille brød, kager og wienerbrød efter originale danske opskrifter. I over 50 år har Andersen Bakery været tro mod dansk bagertradition. Håndværket er udviklet, opskrifterne forfinet, men udgangspunktet er det samme. Shunsuke Takaki drømte om at vende tilbage til Danmark og åbne et bageri I hjertet af København. Nu har hans søn og datter gjort drømmen til virkelighed.
Der er altid flotte kager og brød.
Nu savner jeg lidt matsuri (festival på Japansk), fordi der er tit festival bod nærheden af sakura som sælger gode mad.
Så fik jeg ideen at jeg skal lave noget festival mad og forkæler mig selv 🙂
Dagens opskrift er en ret der findes i festival, Tompei yaki
Tompei yaki findes også i Izakaya (tapas bar i Japan, hvor folk hygger sig efter arbejde med små retter og øl)
For at lave tompei yaki bruger man okonomi yaki sauce fra mærke Otahuku. Saucen er nøglen til at få den rigtige smag i retten, og du kan købe dem fra en asiatisk købmand.


- 6æg
- 1/2 svinemørbrad
- 1/4 hvidkål
- Salt,peber
- Okonomiyaki sauce
- Japansk mayonnaise
- Skær svinemørbrad og hvidkål i små og tynd stykke. (se billede)
- Kom svinekød på stegepande og steg indtil farve skifter.
- Tilsæt hvidkål og steg videre.
- Tilsæt salt og peber.
- Tag svinekød og hvidkål fra stegepande og kom på en tallerken.
- Pisk æg og kom ca.1/4 æg på stegepande og lav en tynd omlette.
- Kom æg på en tallerken (eller lad æggen på stegepande) og kom svinekød samt hvidkål overnpå i midten.
- Rul æggen rundt som en pakke
- Kom sauce og mayonnaise på og servere.