Sushi-ris er japanske ris blandet med eddike og sukker. Man skal arbejde med varme kogte ris, så eddiken kan absorberes og sukkeret kan opløses i risen.

Sushi-ris kan bruges til sushi (fx maki ruller, nigiri) eller sashimi-don (rå fisk på sushi-ris).

3536

For at give ekstra umami smag, kan man tilføje et lille stykke kombu tang når risen koges.

Sushi ris | すし飯 | sushihan
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
2 hr
Prep Time
5 min
Cook Time
2 hr
Ingredients
  1. 5 dl japansk ris
  2. 6 dl vand
Eddike blanding
  1. 4 spsk eddike
  2. 2 spsk sukker
  3. 1 tsk salt
Instructions
  1. Koge 5 dl japansk ris i 6 dl vand
  2. Bland ingredienser til eddike blanding sammen i en skål
  3. Når risen er kogte, sprede dem på en dyb tallerken
  4. Omrøres med brede strøg 3 gange
  5. Sprede eddike blanding på risen
  6. Omrøres med brede strøg 3 gange igen, så det bliver endda spredt
  7. Sæt en våd klæde ovenpå i 5 min, så risen kan absorbere blandingen
  8. Brug en vifte til at køle ned ris, rør risen rundt med brede strøg, mens vifter
  9. Lad risen køl ned til stue tempertur
Notes
  1. Det er lige meget hvis du brug japansk risvineddike eller almindelig lager eddike.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Sushi-ris | すし飯 | sushimeshi

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)