Norimaki ruller er en type af sushi, hvor ris er indpakket i nori (seaweed tang). 

I dag laver jeg 2 forskellige kombinationer af fyldninger:

  • tun, japansk omelet, chillimayo og hvid sesamfrø
  • laks, avacado, agurk og sort sesamfrø

Læse om sushi ris opskrift

35

Jeg køber næsten altid sashimi (rå fisk) fra Torvhallen i København, hvor jeg kan være sikker på at fisk er frisk og var behandlet på den rigtigt måde. Kender I andre steder hvor man kan købe frisk sashimi fisk i kbh omegn? Så må i meget gerne skriv en kommentar nederst på siden og fortælle mig om det.

19 

Der tage tid at lave sushi derhjemme pga. de forskellig elementer (ris og de fyldninger), så give god tid (1,5 – 2 timer)for at nyde oplevelse.  Jeg lover, at de kommer til at smag meget bedre end dem man få i supermarked.  I bestemmer selv om hvor mange forskellige fyldninger I vil lave, I kan sagtens lave noget nem fx

  • tun og de grøn dele af forårsløg
  • æg
  • agurk og sesamfrø

Jeg synes også at det er hyggeligt at lave sushi sammen med venner. Når du holder sushi fest, kan du forberede risen og fyldningerne, og så have jeres venner rulle rullerne selv. Det giv altid nogle gode grine at kigge på resultater 🙂

Nyde hjemmelavet sushi med en øl, sake eller umeshu (blommevin).

1

Sushi med laks og tun | 海苔巻き | norimaki
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 20 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 50 min
Prep Time
1 hr 20 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 50 min
Maki fyldninger
  1. sushi ris (opskrift på http://risudenfis.dk/sushi-ris)
  2. japansk omelet (opskrift på http://risudenfis.dk/japansk-omelet/)
  3. 2 stk lille agurker
  4. 1 stk avacado (i skiver)
  5. 1 lille styk tun
  6. 1 lille styk laks
Til chillimayo
  1. 3 tsk japansk chilli pulver
  2. 2 spsk mayo
Tilbehør
  1. nori (seaweed tang)
  2. bambus rullemåtte
  3. sushi ingefær (valgfri)
  4. sojasauce
Instructions
  1. Lave ris og æg
  2. Skær fisk i tynde skriver, sæt på en tallerken, pakke ind med film og sæt tilbage i køleskabet
  3. Bland chillimayo i en skål
  4. Skær agurk, avocado og æg i lang strimler
Tilberedning til sushi
  1. Læg nori på måtten
  2. Fugt fingrene, dæk risen på nori med en kant fri
  3. Fordele fyldninger på risen
  4. Fugt kanten med en våd finger
  5. Rul 1/3 vej op (uden måtte), derefter hel vej op
  6. Fjern måtte
  7. Skær i 1 cm stykke
  8. Serveres med sojasauce og sushi ingefær
Notes
  1. Sushi skal spises indenfor 12 timer. Bruge resten til sashimi don (rå fisk på sushi ris).
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Sushi med laks og tun | 海苔巻き | norimaki

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)