En sød varm te lavet af “superfoods”, mange kineser laver den tit for sundheds skyld.

Min mor har altid fortalt at denne her te er super sund for os, min søster og mig har haft den siden vi var lille. Jeg har aldrig spurgt min mor hvad er den præcis god til, jeg drikker det, fordi jeg kan bare lide smagen. Nu ved jeg at den er specialt god til immunsystemet og øjnet. 

Ingredienser er alle sammen tørt, de bliver blød når de er kogt og kan derefter spises.

P1040049

Hvad er de tre ingredienser?

Fra ventre: jujube (rød kinesisk dadder), longan frugt (kendt som dragens øje i Kina) og goji bær

P1040051

Jujube (rød kinesisk dadder)

Her er en beskrivelse om hvad jujube er god til fra theworldofchinese.comTørrede jujube (紅棗 på kinesisk) kan købes i asiatisk købmand.

in Chinese they’ve been labeled as “the king of nuts” (百果之王 bǎi guǒ zhī wáng) for their rich nutritional value. Seventy to 80 times higher in Vitamin C than grapes and apples, red dates also abound with Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, protein, calcium, phosphorus, iron and magnesium…red dates are said to stimulate the production of white blood cells, which improves immunity, and decrease the levels of cholesterol in your bloodstream, which helps protect the liver.

Longan (dragens øje) 

Longan frugt giver C-vitamin, styrk dine knogler, fylde op på iron og kan hjælp med at undgå øjenproblemer (fra livestrong.com).  Der er forskellige varianter af longan, normalt er dem fra Thailand er lidt mere mørk, og dem fra Kina er ikke lide så mørk. Tørrede logan (桂圆干eller 龙眼干 på kinesisk) kan købes i asiatisk købmand.

Goji bær

Dansker media har skrevet efterhånden mange artikler om goji bær, jeg synes at det er kendt til folk og har set dem i supermarket som Netto og Føtex. Her er et indlæg fra naturli.dk om fordele af goji bær.

Goji, jujube og longan te | 紅棗桂圆杞子茶 | hong jo guai yuen gei zi cha
Du få 1,5 litre te med denne opskrift, dvs. en lille skål til 5 - 8 personer
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Cook Time
30 min
Ingredients
  1. 0,5 dl goji bær
  2. 6 stk jujube (9 hvis du kan lide dybt smag)
  3. 6 stk longan (9 hvis du kan lide dybt smag)
  4. sukker til smag
Instructions
  1. Sæt jujube og longan i 1,5 litre vand over en gryde
  2. Kom vandet op til koge
  3. Koge i høj varm i 5 min
  4. Skru varm ned til en simre i 20 min
  5. Tilsæt sukker til din smag. Jeg bruger 2 tsk
  6. Skylle goji bær i kold vand, kom det i gryden
  7. Kom goji i gryde 2 min før du slukker for varmt.
Notes
  1. Goji må ikke kom for tidligt i gryden, fordi de bliver bitter
  2. Typisk servering per person er 2 - 3 dl (som billede i en lille skål)
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Super te med goji, jujube og longan | 紅棗桂圆杞子茶 | hong jo guai yuen gei zi cha

Post navigation


One thought on “Super te med goji, jujube og longan | 紅棗桂圆杞子茶 | hong jo guai yuen gei zi cha

Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)