Stir fry er en ret som er perfekt til folk som ikke har meget tid til at lave mad, fordi den kan typisk laves i mindre end 20 mins. Forberedelse tager længere tid end madlavning, dvs jo hurtigere man skær grønsagerne, jo mindre tid tager det at lave.  

Hvis du er vegetar, der findes vegetar østerssovs som er lavet af svampe i stedet for østers. Hvis du ikke kan finde det, hoisinsovs er en anden mulighed.

vegetarian-oyster-sauce_1

Stir fry grøntsager med østerssauce | 蚝油炒菜 | hao you chao cai
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1/4 stk skåret spisekål
  2. 2 dl skåret gulerødder
  3. 1 dl peberfrugt
  4. 1 - 2 stk forårsløg (både den grønne og hvid dele)
  5. 2 tsk hvidløg (1 store fed)
  6. 2 tsk hakket ingefær
  7. 0,5 spsk shaoxing ris vin
Til sausen
  1. 2 spsk øysterssause
  2. 1 spsk sojasauce
  3. 1 tsk sesamolie
Instructions
  1. Bland 2 spsk øysterssaucen, 1 spsk sojasauce og 1 tsk sesamolie i en skål
  2. Varm 2 spsk olie i pande over medium-høj varm. Stege den hvide dele af forårsløget, hvidløget og ingefæren til de dufter.
  3. Skru varm op til høj, kom gulerødderne i og stege til de er mør nok til din smage.
  4. Kom kålen i, og drys med ris vinen.
  5. Når kålen er mør, kom der peberfrugten i, også saucen og den grønne del af forårsløget. Når saucen er god blandede i retten, er den klar.
Notes
  1. Tricket til en god stir fry er at stege i høj varm, hvor maden skal røres heletiden.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/
 

Stir fry grøntsager med østerssauce | 蚝油炒菜 | hao you chao cai

Post navigation


One thought on “Stir fry grøntsager med østerssauce | 蚝油炒菜 | hao you chao cai

Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)