Denne her er en kendte ret fra Hong Kong som er let og frisk med ingefær, forårsløg og frisk chilli. Men vidste du, at retten er kendt som morgenmad? Kan du tænke dig at spise nudler som morgenmad? Det gør mange kineser. 

Den første vigtige ting af denne her ret er at du skal bruge god kvalitet sojasauce, den almindelige “lys” type som giver salt smag, og den mørke type som giver sød smag og give nudler lidt dejlig brun farve. Den anden vigtige ting er at du skal bruge æg nudler til retten. Ris nudler duer ikke, og det er ikke noget jeg kan forklar. Det er lidt ligesom hvorfor man ikke spiser skinke med øst på en morgenbolle. Der har ikke (endnu) nogen dansker som kan give mig en god forklaring om hvorfor “ham and cheese” morgenmad er forkert. Men den gode nyhed er, at du kan selv bestemme om du vil bruge tynd eller tyk æg nudler. Min favorit er hurtig æg nudler.

Synes du at nudler til morgenmad er ikke noget for dig? Jeg har det på den sammen måde. Det er selvfølgelig også helt ok at spise det som frokost eller aftensmad, her kan din mave tål noget stærkere, så du kan sagtens bruge chilli sauce eller stærk frisk chilli. Hvis du vil, kan du drys noget sesamfrø lidt før du servere retten. 

 

This slideshow requires JavaScript.

Stegte nudler med grøntsager og soja | 豉油皇炒麵 | see yau wong chao min
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 150g kinesisk æggenudler (eller 2 stk fra pakken på billedet)
  2. 1/2 spidskål, 1 løg eller begge dele
  3. 1 bundt forårsløg
  4. 1 spsk store stk ingefær
  5. 1/2 stk frisk chilli (grøn eller rød) valgfri
Til sauce
  1. sojasauce 3 spsk
  2. mørk sojasauce 2 spsk
  3. vand 4 spsk
  4. østerssovs 2 spsk
  5. sukker 1 tsk
  6. sesamolie 1/2 tsk
Instructions
  1. Bland ingredienserne til sauce sammen i en lille skål.
  2. Skær spidskål eller løg i fine skriver og forårsløg i stor skriver.
  3. Skær ingefær i meget tynde strimler.
  4. Varm lidt olie i en pande over medium varm og stegte kål og/eller løg.
  5. Mens du venter på løget at blive blød, sæt nudler i en gryde eller en skål (som kan tål varm), kom kogte vand ovenpå så det dækker nudler. Sæt låg på.
  6. Kasser kogte vand efter ca. 3 min. (Nudlerne skal være lidt bløde men ikke helt bløde, for de skal stegtes videre på panden).
  7. Når kålen eller løgene er blød, kom ingefær og chilli på panden og steg dem til du kan dufte deres aroma.
  8. Kom nudler og forårsløg i, rør lidt rundt.
  9. Kom saucen i og steg 1-2 min til den er næsten absorberet i nudlerne.
Notes
  1. Du kan servere nudler med en drys sesamfrø ovenpå.
  2. Hvis du er glad for stærk mad, kan du bruge chili sauce i stedet for frisk chilli.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Stegte nudler med grøntsager og soja | 豉油皇炒麵 | see yau wong chao min

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)