dashiri-ponzu

Ponzu er en væsentlig ingrediens i det japanske køkken.

Man kan bruge det til mange forskellige madretter.

For eksempel, til gyoza, nabe, eller forårsruller.

Man kan godt købe ponzu hos den asiatiske købmand, MEN det er ikke så billigt.

Derfor laver jeg det selv! 🙂 Det smager også meget bedre. 🙂

Jeg bruger yuzu-saft (100% koncentrat) fra japan (kan også købes hos den asiatiske købmand), men du kan også bruge lime eller citron i stedet for.

Prøv at lave ponzu selv! Det holder et par måneder i køleskabet.

 

Eddike-soya-sauce med Yuzu/citronsaft |Ponzu|ポン酢|
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Prep Time
5 min
Ingredients
  1. 2 spsk. mirin.
  2. 2 spsk. eddike.
  3. 3 spsk. yuzusaft (100% yuzukoncentrat) eller lime/citronsaft kan også bruges.
  4. 4 spsk. soyasauce.
  5. 1 tsk. dashipulver
Instructions
  1. Hæld mirin og dashipulver i en skål, som kan tåle mikrobølgeovn og varm den ca. 40 sek i mikrobølgeovnen.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt.
Notes
  1. Køl ponzu ned i kølskabet.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

 

 

Eddike-soya sauce med Yuzu/citronsaft |Ponzu|ポン酢|

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)