Okra er en af min yndlings grønsager. I 2008 var jeg på besøge i tokyo og boede hos en ven. Hans mor har lavet os aftensmad med en ukendt ret: okra salat. Jeg kiggede på retten og tænkte, hvad er der for noget slimet dressing hun har lavet?! Hvor er det mærkeligt. (Jeg har siden fundet ud af, at det var faktisk den naturlig frugtsaft)  Jeg vil sige <nej tak, det spiser jeg ikke>, men jeg vil være høfligt… så spiste jeg det. Og det var jeg glad for, for jeg blev forelskede med det.

I det engelsktalende er okra kendt som “ladie’s finger”, fordi de ligner damers fingre. De kan købes i grøntsagshandler.

Okra salat | オクラのサラダ | okura no sarada
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
3 min
Cook Time
4 min
Total Time
7 min
Prep Time
3 min
Cook Time
4 min
Total Time
7 min
Ingredients
  1. en håndfuld af okra
  2. 1,5 tsp salt
  3. ponzu dressing, eller andre dressing
Instructions
  1. Massage noget salt på okra, lad den står i 3- 4 min.
  2. Kom en gryde af vand til koge, og kom i gang med at lave dressingen.
  3. Skylle salt fra okra, skær toppen ud.
  4. Kom dem i gryde og koge i 1,5 min (eller til din smag om hvor blød de skal være)
  5. Skylle med koldt vand, og så kom de i is vand i 2 min.
  6. Dræn vandet og skær i 1cm skiver.
  7. Kom dressing på og velbekomme.
Notes
  1. Når man skylle okra i koldt vand, og så i is vand, vil det fjerne noget af de saft og holde den grønne farve.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Okra salat | オクラのサラダ | okura no sarada

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)