Kender I sumi kul?

Sumi betyder trækul på japansk.
Japanere har brugt sumi i mere end 1000 år.
Yep! Sumi er brugt efter gamle japaneres klogskab.

Sumi:

  • forbedrer  smagen af postevand
  • opsamler klor, jern og kalk
  • → i postevand og når man koger ris
  • fjerner lugt
  • → i køleskabet
  • fjerner fugt
  • → i sko eller i skoskab
  • Sumi er multiplayer!

Udover det, er det at bruge sumi godt både økonomisk og miljømæssigt.

F.eks.  kan du spare penge ved ikke at købe mineralvand, og i stedet bruge sumi til postevand.

Jeg har købt mine sumi kul i den lokale Helsam.
Du kan også finde dem på danske hjemmesider, f.eks. her.

Hvad bruger jeg sumi til?
Jeg bruger sumi, når jeg laver ris.
Jeg lægger sumi i vandkande.
Der er sumi i mit køleskab og skoskab.
Jeg kan især godt lide at bruge sumi til ris og vand.
Sumi gør vandet blødere. Det kan jeg tydelig smage – der er stor forskel.
Ris smager meget bedre. Jeg kan smage sødt og umami.

Hvordan behandler og vedligeholder jeg sumi?

Når jeg kan mærke at sumi er blevet mindre effektiv – eller ca. hver 20 gang, koger jeg sumi ca. 10 min.

Ved at koge sumi,  kan man rense den og få den til at fungere igen.

20160228-5007 20160228-5011

Multilbrug af Sumi-kul

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)