Kender I sumi kul?
Sumi betyder trækul på japansk.
Japanere har brugt sumi i mere end 1000 år.
Yep! Sumi er brugt efter gamle japaneres klogskab.
Sumi:
- forbedrer smagen af postevand
- opsamler klor, jern og kalk
- → i postevand og når man koger ris
- fjerner lugt
- → i køleskabet
- fjerner fugt
- → i sko eller i skoskab
- Sumi er multiplayer!
Udover det, er det at bruge sumi godt både økonomisk og miljømæssigt.
F.eks. kan du spare penge ved ikke at købe mineralvand, og i stedet bruge sumi til postevand.
Jeg har købt mine sumi kul i den lokale Helsam.
Du kan også finde dem på danske hjemmesider, f.eks. her.
Hvad bruger jeg sumi til?
Jeg bruger sumi, når jeg laver ris.
Jeg lægger sumi i vandkande.
Der er sumi i mit køleskab og skoskab.
Jeg kan især godt lide at bruge sumi til ris og vand.
Sumi gør vandet blødere. Det kan jeg tydelig smage – der er stor forskel.
Ris smager meget bedre. Jeg kan smage sødt og umami.
Hvordan behandler og vedligeholder jeg sumi?
Når jeg kan mærke at sumi er blevet mindre effektiv – eller ca. hver 20 gang, koger jeg sumi ca. 10 min.
Ved at koge sumi, kan man rense den og få den til at fungere igen.