Mad til flere dage (eller hele familien)

Når jeg har travlt til dagligdagen, kan jeg godt lide at lave en stor portion af mad til flere dage. Gryde må være min favorit fordi smagen udvikler sig med tid. Salt og umami fra miso, søde tomater, bløde tofu og sprøde forårsløg = mums!

P1040870

Miso kan findes i asiatisk købmand, den er det værd fordi den kan bruges til mange ting feks. suppe, gryde og stir fry.

Opbevaring af miso er nem, den holder længe i køleskabet. Læse mere om miso her

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider
 
Miso svinekød og tofu gryde | miso no maapoo | みそのマーポー
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Total Time
45 min
Prep Time
10 min
Cook Time
35 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 lille bakke hakket svinekød
  2. 1 lille stk ingefær
  3. 1 stk forårsløg
  4. 2 pakker tofu (300 g hver)
  5. 4 stk tomater
  6. 1 dl soja
  7. 500 ml vand
  8. 4 spsk miso
  9. 3 spsk majsstivelse
  10. 3 tsk yuzu kosho (japansk citron chilli) eller chilli (valgfri)
Instructions
  1. Hakke ingefær og forårsløg. Hak tomat i bid størrelse. Gemt lidt af de grønne del af forårsløg for pynt
  2. Varm lidt olie i gryde, kom ingefæren og løget i og stege indtil at de dufter
  3. Kom hakket svinekød i og stegte til 90% færdig. (Kom frisk chilli ind også nu hvis du bruger den)
  4. Kom tomater, vand og soja i. Opløse miso i suppen, simmer i 10 min
  5. Skær tofu i bid størrelse. Kom tofu i gryde (forsigtigt hvis du bruger blød tofu), og rør forsigtigt rundt. Simmer i 1 min så tofu bliver varme
  6. Nu er der tid til at gøre saucen tykkere. Opløse majsstivelse i 1 spsk vand og lave en jævning.
  7. Kom lidt i suppen, rør rundt og se om saucen bliver tykke nok for dig. Det kan går hurtigt galt hvis man komme for meget i på en gang.
  8. Serveres på noget ris, pynt med forårsløg og chilli sauce (valgfri)
Notes
  1. Sådan opløser du miso: kom miso i en suppeske, sænke den langsomt ned i suppen, samtidig med den anden hånd rør og opløse miso med spisepinde eller spiseske
  2. Tofu smager ikke meget af sig selv, derfor kan jeg godt lide at komme lidt chilli i gryden.
  3. Hvis du ikke har majsstivelse kan du også bruge hvedemel for at gøre saucen tykkere.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/
Så har du mad til 4 – 5 🙂
 

Et tip

Tofu kan ikke lide at blive frosset ned. Denne her ret kan holde i køleskabet i op til 4 dage (hvis ikke det blev spist før!)

Miso svinekød og tofu gryde | miso no maapoo | みそのマーポー

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)