Synes I nogen gange, at det er lidt kedelig at kun spise ris?

I Japan er der mange forskellige varianter af furikake (ris krydderi), som man drysser på ris og giver smag.

De mest brugte blanding er 

  • æg og kylling
  • sesamfrø og salt
  • fisk og tang

De er i typisk i tørrede og knust form, så holder de længer.

007

Vi bruger tit furikake til onigiri (risboller), som er en vigtigt dele af japansk madpakke. Onigiri er også en forret og spist som morgenmad, faktisk spiser mange japaner onigiri hverdag (og nej, selvom sushi er vores national ret, den er ikke noget vi spiser til dagligdag). Der findes også onigiri som er pakkede ind og solgt i alle 7-11 butikker i Japan, en hurtig, lækre og billig takeaway for mange.

b7d95e9ee7a43b134257767355d3101c 1_20150708002229bc6i=http%3A%2F%2Fimage.excite.co.jp%2Fjp%2Ferecipe%2Frecipe%2F5%2F6%2F5664900339c9c0e33eb9ef8b9befb06d%2Fba57eb5f046e67bd80675c7920827a06.jpeg&small=346&quality=100&type=jpgimage3861430

Hvis man vil, kan man også bruge en furikake mini flaske til at medbringe til frokost eller ved siden af madpakke. Børn spiser tit mere, når er der Furikake på ris.

41MaA9uJbpL mig

F.eks. denne her har fiske flager i

61siLyiQ3zL

I dag skriver jeg en populær furikake, laksflager. Det er nemt at lave og holder op til en uge i køleskabet. Du kan også lave dem som ikke er tørrede, de vil holde 3 – 4 dage i køleskabet 🙂

Der er forskellige måde at presentere onigiri, noget med et stykke tang rundt om og laks ovenpå, noget med laks blandet sammen med ris, noget med laks ind i midten af risbolle og tang rundt om. Den anden og sidste må være de typiske. 

img2338735czik2zj l_1385714655_415 onigiri_photo_sake

 

Lakseflager til risboller |sake fureku no furikake |鮭フレーク のふりかけ
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. Laks 1 små stk.
  2. Sake 1 spsk
  3. Mirin 1 spsk
  4. salt til smag
Instructions
  1. Bag laks på sølv papir i oven (ca. 10 min)
  2. Kom laks i stegepande til at tørre den
  3. Tilsætte sake, mirin og salt
  4. Steg indtil laksflager er tørrede
Notes
  1. Drys med 2 dråber af sesame olie hvis du har noget
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Lakseflager til risboller |sake fureku no furikake |鮭フレーク のふりかけ

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)