Soba nudler er lavet af boghvedemel. Jeg synes det er dejlig at spise kold nudler med en varm kop genmaicha (rystede ris te).  Man spiser soba med pinde, ved at dyppe dem i en kold mentsuyu sauce  (på sammen måde som man spiser sushi med sojasauce).

Der er mange restauranter i japan som servere kun soba, hvor de laver nudler og sovs fra bunden af. Det er hård arbejde at lave soba, Ryoya som blogger på Peaceful Cusine viser i sin fine video hvordan man gør. I japan er der dejlig blødt vand, som gør en forskel til konsistens af nudler.

Mentsuyu kan bruges til mange forskelige madretter, feks. tamagoyaki (japansk omelet), hvor man tilsæt 1 tsk. tsuyu pr. æg

7

Kold soba nudler | ざるそば | zaru soba
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. soba nudler (50 g nudler per person giver forret, 100 -120g giver hovedret)
Mentsuyu sauce til nudler めんつゆ
  1. 1 dl sojasauce
  2. 1 dl mirin (søde sake vin)
  3. 1 tsk sukker
  4. 10g dashi pulver
Mentsuyu sauce
  1. Hæld mirin i gryde og kog.
  2. Tilsæt sojasauce og kog ca. 20-30 sek.
  3. Tilsæt dashi pulver og sukker.
  4. Når dashi pulver og sukker er smeltet, hældes det hele i en tupperwareskål og nedkøles i køleskab.
  5. Når du skal bruge til soba, tilsæt vand i forhold tsuyu:vand = 1:3
Tilbered nudler
  1. Koge nudlerne i ca 3 min
  2. Skyl dem i kold vand
  3. Afkøl dem i isvand, fordi de skal serveres kolde
Notes
  1. Man spiser nudler med pinde, ved at dyppe dem i mentsuyu sauce (på sammen måde som man spiser sushi med sojasauce)
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Kold soba nudler | ざるそば | zaru soba

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)