Kitchen

Hvordan koger man ris?

Det er svært at koge ris, ikke?

Det tager land tid til at koge ris.

Jeg høre det ofte og får spørgsmål.

Jeg svar altid “Det er det ikke! Man skal bare vide rigtig måde til at koge ris.”

Japaner siger at hvis man koge ris i gryde, smager det bedre end rismaskine(, selv om vi har mange fantastiske rismaskiner.).

I dag vil jeg meget gerne skrive om hvordan laver man de perfekte ris med TRICK, min farmor har fortalt mig, dan gange jeg var ca.5 år og jeg aldrig glemmer det.

Første, vil jeg understager at vi har mange forskellige ris, vi kan købe i Danmark.

Der er forskel mellem ris og ris, f.eks. jasmin ris suger meget vand end japanske ris.

Jasmin ris smager lidt tør, japanske ris beholder meget mere vand og er  smagfulde.

Her er 3 slags japanske ris, som jeg ser tid i asiatisk købmand.

(Jeg håber billederne hjælper, når I skal købe ris. Jeg altid gemmer billeder fra hjemside, f.eks hvis det er koreansk råvare, da jeg ikke kan læse koreansk.)

Koshihikari /コシヒカリ/ こしひかり

0004681_-koshihikari-15_410

Yumenishiki ゆめにしき

japanse-rijst-koshihikari-type

Nishiki /にしき /錦

s-l400

Den vigtigste ting til at lave gode ris er SKYL grundligt og vandet, der passer til den slags ris, du bruger.

*Skyl grundlig men ikke så hård. Det er så vigtigt at ris ikke skal gå i stykke.

Her kommer farmors trick 😉

Hvis I prøver at koge ris selv, lad os høre 🙂

1

 

2

Kog de perfekte japanske ris

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)