Jeg elsker min nye trykkoger, derfor prøver jeg at lave så mange retter så muligt i den. Men det er ikke meget populært at bruge trykkoger i kina, så det kræver at jeg selv eksperimenter lidt for at lave en trykkoge opskrift af kinesisk retter.

I dag lavet jeg en ret som jeg savner hjemmefra, en jeg sagtens kan spise meget af med ris. Sød æbler, kinesisk jujube (rød dadler), longan, løg, salt fra soja sauce, syrlig eddike, stærk sort peber. Den magiske kombination der giver rigtigt dybt smag!

Læse mere om jujube og longan her

Sovs…uden mel!

Jeg har fået opskriften fra min mor, og justeret til en trykkoger opskrift. Hendes version havde en tynd sovs, men jeg er blevet lidt dansk og er glad for en god sovs 🙂

På billedet vil jeg vise hvordan sovsen ser ud, både tynd (rundt om kødet) og tyk (den ovenpå kødet). Når jeg spiser kød med ris, kan jeg bedste lige den tyke, hvis jeg spiser kød med salat, vil jeg heller bruge den tynde sovs som dressing.

Kinesisk pulled pork

Men…hvordan laver jeg en tykkere sovs uden mel, spørger du. Hemmeligheden er enkel: bare blande alle ingredienser sammen! Æbler, dadler og løg giver dejligt smag. Hvis du har en derhjemme som ikke er så glad for grøntsager, kan du bruge denne her methode at gemme grøntsager 🙂

Kødet

En anden ting at være opmærksom på er hvad for en kød du vil bruge. Min mor bruger pork belly, men jeg kan ikke finde det i danske supermarked. (Hvis du vil hvor man kan finde det, må du meget gerne skrive en kommentar) Hvis du vil lave den her opskrift i en gryde, så betyder kødets kvalitet meget. Jeg købte en stor nakkefilet på 1,8 kg der var på tilbud. Lige meget hvad slags kød du bruger, det vigtigtest er at arbejde med 3 stor stykker kød (og ikke en kæmpe stykke).

Har du ikke en trykkekoger

Kan du stadig lave den her ret i en gryde. Først simre i 30 min (med låg på), sluk for varm, vent 30 min og simre igen i 30 min. På den måde bliver kødet ikke sejt.

Tips

 • Server denne her ret med ris og en hurtig grøntsager ret ved siden af feks. hurtig stir fry  eller østersauce grøntsager
 • Rester kan fryses ned, og nydes en anden dag i en salat, på smørrebrød m.m.!

This slideshow requires JavaScript.

Kinesisk pulled pork | ping guo chu yook |蘋果猪肉
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 min
Ingredients
 1. 1,8 kg svinekød (feks. nakkefilet, svinemørbrad. Skær i 3 stor stykke)
 2. 1,5 stk løg
 3. 2 stk lauberblad (valgfri)
 4. 3 stk æbler
 5. 20 stk kinesisk jujube (rød dadler)
 6. 16 stk longan
 7. 1,3 dl eddikke
 8. 0,5 dl worcestershire sauce
 9. 2,5 tbsp sukker
 10. 1,5 tbsp sort peber (mindre hvis du ikke kan lide stærk peber smag)
 11. 0,5 dl mørk soja sauce
 12. 700 ml bouillon eller vand
Instructions
 1. Skær kød i 3 stykker, marinade med 3 tsk salt
 2. Skær løg og æbler i små stykker.
 3. Stege løg i lidt olie, og så brun kød stykker
 4. Kom alle andre ingredienser i, trykkekoge i en time
Til sovs
 1. Når kodet er færdig, fjern lauberblader og komme alt i en gryde (undtage kødet)
 2. Koge væsken (med æbler osv.) i medium varm indtil der er 2/3 tilbage
 3. Hvis du vil have en tyk sovs, bland væsken med en stavblender (pas på meget varm væske!)
Notes
 1. Har du lyst til en ret med mindre fedt indhold, sæt retten i køleskabet og dagen efter fjern alle de fedt der er kommet på overfladen. Gryde ret smager bedre med dagen efter også, og er perfekt til når du invitere gæster, mindre stress på dagen!
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Kinesisk pulled pork | ping guo chu yook |蘋果猪肉

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)