Så er der snart hanens år  i den kinesiske kalendar

På lørdag d. 28 Jan 2017 er det kinesisk nytårsdag. Mange familier fejre ved at lave dumplings sammen, fordi vi synes at det er hyggeligt at lave mad og snakke samtidig. Vi invitere dig til at fejre sammen og prøve denne her opskrift, som indeholder masser af fantastisk grøntsager (spidskål, grønkål, svampe) og lækkert punch (hvidløg, ingefær, chilli).

Gyoza dumplings

Denne her gang købt jeg dumplingdej fra asiatisk købmand. Hvis du har lyst til at lave din egen, kan du se opskriften her.

Der er flere dumplings servering muligheder

1. Du kan stege dem på panden og få en sprød bund

Lidt oile på en varm pande, skru til medium varm og stege bunden i 1 – 2 min (til den er golden brown).

Kom ca. 0,7 dl vand i (pas på fordi vi blander vand og olie sammen), og sæt låg på med det sammen. På den måde bliver kødet dampede og vi er sikker på at det er sikker til at spise. 

Når der ikke er vand tilbage (1,5 – 2 min), åben låg og stege 15 – 20 sek. Velbekomme!

Hvis det er din første gang at lave dumplings kan det være en god ide og skær en dumpling i halv for at tjekke om kødet er færdig. 

2. Du kan koge dem i vand og servere uden væske

Koge i højt varm i ca. 5 min. Se metoden her
3. Du kan koge dem i hjemmelavet bullion og servere dem med suppen

Det er min favorit mad når jeg er syg og har bruge for noget godt til halsen.

Verdens nemmeste sauce

Måske er det mere en dip end en sauce, men med methode 1 og 2 kan du spise dumplings med en blanding af soja sauce og eddike. Jeg kan bedste lide 90% soja, 10% eddike og 2 dråber sesamolie.

Hvis du heller have en sauce med en citron twist kan du prøve ponzu. Er du glad for chilli så prøvet denne her sauce.

Det tager tid og kærlighed for at lave dumplings..

Og det kan godt betale sig ved at lave en stor portion og fryse en del i fryser. Methode 2 og 3 passer bedste til frosne dumplings. Velbekomme!

Lave dumplings og fejr kinesisk nytår sammen med os!

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)