Kim chi er den koreanske nationalret lavet af fermenterede kål, som er også populært i japan. Man kan sagtens købe dem i asiatisk supermarket i en pakke, men hjemmelavet version har to fordeler. Første er der ikke noget kemiske stoffer. Jeg kan også godt lide at lave det så stærk som jeg vil.

12107943_1057777927567759_6571934847457762110_n 

Koreansk chilli pulver kan købes i asiatisk market, denne her er den mindst størrelse pakke vi kunne finde. Men den holder længe og kan bruges i andre retter som suppe og stir fry.

Kim chi kan spises som en forret, eller bruges til mange forskellig retter fx. suppe, hot pot, stegte ris, dumplinger og på kartofler (ja du læser det rigtigt)! Det skal fermenteres i stue temperatur i 4 dage, bagefter vil det holde i køleskabet i 2,5 til 3 uger. Jeg plejer at lave en stor portion, og når kim chi er klar, så sætter jeg dem i lille glas som en gave til familie og venner. Derudover er der forskning om kim chi som skal være god for kroppen.

Kim chi | キムチ | kimuchi
Kim chi skal fermenteres i stuetemperatur i 4 dage inden de kan spises.
Write a review
Print
Prep Time
2 hr
Prep Time
2 hr
Ingredients
  1. 1 stk kinakål
  2. 3 stk forårsløg
  3. 4 stk gulerødder
  4. 0,5 stk kinaradise (resten kan bruges til en stir fry)
  5. 6 spsk Koreansk chilli pulver (eller 4 spsk hvis du fortrække mindre stærk, 8 vil være meget stærk)
  6. 2 tsk hakkede hvidløg
  7. 2 tsk hakkede ingefær
  8. 0,6 dl salt
  9. 1 spsk fiskesauce (uden hvis du er vegetar)
Instructions
  1. Halvere kålen
  2. Starter fra den yderste lag, massage lidt salt i begge sider på hver kål blade
  3. Sæt kålen i en stor skål OBS. det var IKKE smart at bruge en hvid skål, for den blev helt farvede senere af chilli pulven 🙁
  4. Sæt noget tung ovenpå (fx tallerken og dåser), så vandet fra kålene bliver pressede ud. Lad den sidde i skålen i 2 -3 timer
  5. Mens du venter, skære radisen og gulerødderne i fine strimler. hakke forårsløget, hvidløget og ingefæren fine
2 - 3 timer efter
  1. Kålene skal skylles godt under kold vand. Skyl dem 3 gang!
  2. Lad dem sidde et par min i et dørslag (behøver ikke at være over skålen)
  3. Skær kålene i små bidder, kom de hele i skålen (sammen med vande)
  4. Kom resten af grønsager, chillipulver og fiskesovs i den samme skål
  5. *Det er vigtigt at i bruger engangshandsker her, for at undgå lugte i hånden!
  6. Hæld det på glas, press indholdet mod bunden, luk låget (uden pakning) så kim chi er under vandoverfladen
  7. Står i stue temperatur i et mørt sted i 4 dage. Der kommer bobbler i vandet når det fermenteres
Notes
  1. Når kim chi er fermenterede, sæt i køleskabet (det vil holde mindste 2,5 til 3 uger)
  2. Kim chi kan spises som den er, de er også fantastik til suppe, hot pot, stegte ris, dumplinger og på kartofler.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/
 

Kim chi | キムチ

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)