En børnvenlig ret og en japansk favourit. Panko (japansk rasp) er den unik ingredient der gør kroketterne dejligt sprødt. Servere med din favourit sauce fx. ketchup, bbq sauce eller japansk okonomi sauce.

20151013-1199

Link til vores indlæg om hvorfor panko er en god investering

Nogen gange er der panko rasp til sælg i Netto. Hvis du ikke kan finde det, kan du bruge almindelig rasp eller selv lave rasp med at rive noget gamle franskbrød, tør i ovnen med lav temperatur eller bare lad den tør i stue temperatur overnat. 

20151013-100920151013-1040

 

This slideshow requires JavaScript.

Kartoffelkroketter med hakket kød |肉じゃがクロケット| nikujyaga kuroketto
Denne opskrift laver ca. 12 kroketter
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 700g kartofler
  2. 300g hakket svine og oksekød
  3. 1½ løg i fine skiver
  4. 2 tsk sake vin eller tør hvidvin
  5. 4 spsk sojasauce
  6. 3 spsk sukker
  7. Ca.0,5 dl mælk (tilpasses efter hvor bløde kartoflerne er)
Til panering
  1. 2 æg
  2. hvedemel
  3. Panko rasp
Instructions
  1. Kog og mos kartoflerne. Sæt dem i en skål (eller i den sammen gryde du kogt kartoflerne).
  2. Mens katoflernekoger, steg hakkekød på en stegepande og tilsæt sake (for at fjerne kød lugt).
  3. Kom løget i pande, steg videre. Tilsæt sojasauce og sukker.
  4. Kom kødet og løget i kartoffelmos skålen og blande dem sammen. Tilsæt mælk indtil dejen slipper dine fingre, når du blander dem.
  5. Form dem til ca. 12 kroketter
Panering
  1. Sæt mel, piskede æg og panko på forskellige tallerkener.
  2. Rulle kroketterne i melet.
  3. Rulle dem derefter i ægget, og så pankoen.
  4. Dybsteg i varm olie (ca. 180ºC).
  5. Læg kroketterne på fedtsugende køkkenrulle.
Notes
  1. Dekorér med okonomi sauce, tonkatsu sauce eller ketchup osv.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Kartoffelkroketter med hakket kød |肉じゃがクロケット| nikujyaga kuroketto

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)