Ja, det synes jeg. Jeg vil prøve og forklare fra en børn chokolade snack, og først skal jeg vise dig lidt hvad det er for en snack.

Chokoladen er fra Meiji som er en meget kendte mærke i Japan. De fremstiller en bred varianter af fødevare, fra chokolade til kiks, fra sports drikke og mælkpulver til børn.

Meiji produkter er eksporterede til mange asien land. Mange børn der voksede op i det sidste 25-30 år har sikker en hukommelse af denne her set af mini chokolade.

P1040064

De er lidt større end lego manden.

Fra venstre til højre: 

jordbær marmor chokolade, kaffe, mælk chokolade baby, jordbær bjerget (som skulle ligne Fuji bjerget) og mælk marmor chocolade  

P1040076

I Hong Kong er Japansk snacks også populært. Min favorit som barn (og stadig er) jordbær bjerget.  Jeg har altid synes at japansk snacks er meget sjovt, selvom jeg ikke kunne læse japansk.

P1040079

På bagesiden står der engelsk bogstaver og et ord.

P1040077

Der er nogle ting jeg synes disse snacks fortæller om japansk kultur:

  • Japaner er meget seriøs med deres børn snacks. De skal være noget sjovt, ser godt ud og nogle gange lære børn noget (ligesom here med engelsk ord)
  • Pakke design er meget detaljerede , og er typisk “kawaii” (cute)
  • Der er ikke nogen grænser om hvornår man skal lad være med at være glad for ting som er kawaii. fx. disse chokolade kan købes i større pakke for teenagers og voksne. De skal også for lov til at nyde sig selv og være med i fantasi verden som børn. Det er måske en forklaring om hvorfor Japan er kendte for en af den mest kreativ samfund i asien. “Never lose your inner child”, der er sikker noget vi kan lære i andre land.

Er der noget dansk børn snacks som fortæller lidt om dansk kulturen?

P1040078

 

Kan en kultur reflekteres i en snack?

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)