I Japan, der er forskel af smage på øst og vest.( Her mener jeg øst, omkring Tokyo (Kantou område) og vest Osaka( kannsai område))

Tamago/ japansk omlette er en af forret, man kan smage forskel.

Vi har tamagoyaki med sukker (Kantou/Tokyo område)

Idag skriver jeg Kansai version (uden sukker) brugende Tamagoyaki- ki (den firkant stegepande). Alm. bruger man Tamagoyaki-ki i Japan. men du kan også lave tamagoyaki ved alm. stegepande, hvis du har ikke tamagoyaki-ki.

Jeg har købt i Boutique Taeko (Det sælger lækre japanske tallerkner og super god service).

Hver mor/far har egen opskrift for tamagoyaki, fordi det er typisk japansk morgenmad eller er tamagoyaki i madpakke.

For mig, minder mig om min mor, hun har lavet madpakke hverdag indtil da jeg var 3G.(Det er meget normalt, mødrene lave madpakke indtil Gymnasium.)

Her er trin for trin 🙂

TIP til at lave god tamagoyaki er HUSK at luft tamagoyaki og komme æggemasse UNDER omlette du har lige lavet. (lige som billedet nr.4 og nr.11).

Er det nemmere, hvis vi lave en video?

Skriv komenter, hvis I synes video er nemmere for jer 🙂

 

God fornøjelse.

Japansk omelet | たまごやき | tamagoyaki uden sukker ver.
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 6 æg
  2. 1dl mælk
  3. 2 tsk dashi pulver
  4. 1/4 tsk salt
Instructions
  1. 1.Luft æggehvide med spisepinde 5 gange
  2. 2. Hurtigt pisk æg med pinde, undgår at pisk for voldsomt eller for meget. Undgår bobler
  3. Tilsæt vandet, dashi pulver, sake, sukker og salt. Rør det hele sammen.
  4. 3.Kom noget oile på en pande over medium varm.
  5. 4. Kom ca.1/6 æggemasse på panden. Når det bliver fast, skal det foldes 3-4 gange til kanten af panden.
  6. 5.Kom lidt mere oile på panden(, selv om der er lidt olie tilbage på panden. Det er "trick" ti at lave god tamagoyaki)
  7. 6. Kom 1/6 æggemasse på panden igen. HUSK LUFT Omlette rulle og kom æggemasse under rullen og folde videre 3-4 gange når det bliver fast.
  8. Gentage det en sidste gang, så du får en stor rulle.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

 

Japansk omelet (uden sukker) | たまごやき | tamagoyaki

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)