Yakisoba er en af det mest kendte japansk nudler ret. Første gang fik jeg den i en festival i japan. 

IMG_0387

Retten har en unik sød smag, og er typisk lavet med en færdiglavet tyk brun sovs fra en mærke det hedder Otafuku. Sovsen inholder forskellige grønsager, eddike, soja og sukker.

12122845_1057394814272737_2532710489656362450_n

Det er umuligt at selv lave den præcis samme smag, men her er opskriften til en alternativ med smage tæt på Otafuku:

2,5 spsk worcestershire sauce
1 spsk østerssauce
1 spsk ketchup
1,5 spsk sojasauce
1,5 spsk sukker
(Bland det hele sammen)

12106803_1057396460939239_5600089352630334942_n

Den her kinesisk æg nudler smager næsten det sammen som japansk æg nudler, og koster under 20 kr per pakke (med 8 stk). En “yakisoba kit” (2 stk japansk æg nudler og 2 portioner sauce) koster 45 kr.

12115786_1057396684272550_5456052580741584744_n

I dag drikker jeg en frisk japansk øl (med grønt te og yuzu citron smag) ved siden af yakisobaen.

Japansk stegte nudler | 焼きそば | yakisoba
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 3 store blade af spidskål, hak i tyk strimler
  2. 2 dl svampe i skiver
  3. halv af peberfrugt i strimler
  4. 2 stk gulerødder i strimler
  5. 100 g svinekød eller kylling i skiver (eller uden hvis du vil lave vegetar version)
  6. 2 æg
  7. 3 stk eller "blokker" æg nudler
  8. 1 dl yakisoba sovs
Instructions
  1. Sæt nudler i kogte vand, sluk komfuren og læg låg på i 3 min. Det er ikke nødventigt at være færdigt kogte, fordi de skal stegtes videre senere. Hæld vandet fra nudlerne.
  2. Steg kødet i pande med 1 spsk oile, smag til med salt og peber. Sæt den i en skål når det er færdig.
  3. I den sammen pande, varme 1 spsk oile igen og steg svampe i 2 min.
  4. Kom kålen, peberfrugt og gulerøderne i og steg 2 min til de er møre.
  5. Kom nudlerne og kødet i, steg i 1 min. Kom sovsen i, steg 20 sek for at blande godt.
Notes
  1. Retten kan serveres med en sunny-side-up æg og syltet ingefær (dem man bruge som tilbehør til sushi)
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/
 

Japansk stegte nudler | 焼きそば | yakisoba

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)