Japansk omelet kan spises for sig selv eller bruges som fyld til sushi. Omeletten er en blød med en sød smag fra mirin (sød sake). 

Omelet lyder måske som om en nem ret at lave, men nogle gange er det nemmest ting sværest at mestre.  Ægget skal piskes jævnt uden luft bobler, og når det er lavet skal det være let og luftig.

Nogen japaner siger, ved at smag deres omelet kan man hurtigt kan find ud af om en restaurant er god. 

Normalt er det i rektangel form, men jeg har ikke panden. Jeg prøvede den med en almindelig pande, og det gik fint nok.

15

Hvis du vil, kan du erstatte salt i opskrift med 2 tsk tsuyu i stedet for.

Japansk omelet | たまごやき | tamagoyaki
Serves 1
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 2 æg
  2. 0,5 dl vand
  3. 0,5 tsk dashi pulver (valgfri)
  4. 1,5 tsk sake
  5. 1,5 tsk sukker
  6. 1/3 tsk salt
Instructions
  1. Luft æggehvide med spisepinde 5 gange
  2. Hurtigt pisk æg med pinde, undgår at pisk for voldsomt eller for meget. Undgår bobler
  3. Tilsæt vandet, dashi pulver, sake, sukker og salt. Rør det hele sammen.
  4. Kom noget oile på en pande over medium varm, fordele olien med køkkenrulle.
  5. Kom 1/3 æggemasse på panden. Når det bliver fast, skal det foldes 3-4 gange til kanten af panden
  6. Kom lidt mere oile på panden hvis nødvendigt
  7. Kom 1/3 æggemasse på panden igen, og folde videre 3-4 gange når det bliver fast.
  8. Gentage det en sidste gang, så du får en stor rulle
Notes
  1. Hvis din rulle er blev lidt flad, kan du redde den ved at rulle film omkring omeletten mens den er varm.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Japansk omelet | たまごやき | tamagoyaki

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)