Forårsruller, det kender jeg godt!

Ja, forårsruller må være en af de mest kendt kinesisk retter i verden. Bestiller du dem altid når du tage til kinesisk restauranter? Det gør jeg også, faktisk gør næsten alle i Hong Kong når vi tage til yum cha 饮茶 (kinesisk frokost, tapas style).

Du kan imponere din venner med din egen ruller. I denne her GIF kan du se hvordan man ruller pakken.

 

Sprød og lækre forårsruller er nem at lave derhjemme, selvom det tage lidt tid. Derudover kan du bage dem (i stedet for dybtstegte), som giver sundere ruller med næsten den sammen sprødhed. Jeg brugte kun 3 spsk olie til 12 ruller.

P1040617

Denne her opskrift er med grøntsager og glasnudler, glasnudler har ingen kalorier eller kulhydrater, dvs. du kan med god samvittighed spise rigtig mange af dem 🙂

Hvad er glasnudler?

Det er typisk lavet af ærter eller bønne. Denne her er lavet af mungbønner. De komme i tørrede form, det betyder at du skal læg dem i kold vand i 5-10 min til blød, smide vandet og så kan du bruge i retten. De smager ikke af noget af sig selv, de absorber smag primært fra saucen du bruge i din ret og lidt fra andre råvarer i retten. Det synes jeg er fantastisk, for jeg få lov til at være så kreativ som jeg vil at give disse nudler “liv”.

(Der er ikke noget nudler i billedet fordi jeg kunne ikke få nudler ind i pakke igen. Det var også en kamp at tage den portion jeg vil bruge, men hvis du har en køkken saks så er det ikke så slemt)

P1040621

Spar penge ved at køb tørrede shiitake svampe

Jeg elsker shiitake svampe men har ikke råd til at køb de friske fra Irma og Føtex. Derfor køber jeg altid de tørrede fra asiatisk købmand. De holder rigtig langt tid, smage ligesom de frisk og har en dejlig ekstra “biprodukt”.

Den “biprodukt”er nemlig vandet brugt til at lægge svampe til blød. Tænk gratis ubesværet bullion, så husk at gem det vand! Hvis du har lidt mere tid, kan du bruge svampe vand og kom mere grøntsager i og lave en grøntsagsboullion.

Spare flere penge ved at lave mange forårsruller og fryse dem 

Hvordan forbereder man tørrede shiitake?

Det er en god ide at lægge dem til blød i kold vand dagen før. Normalt anbefaler man at lægge svampe 1 time inden du skal bruge dem, men i min erfaring er stammen stadigværk sejt. At lægge dem overnat i en plastik beholder giver også boullion med mere smag.

P1040620

Hvad er forårsrulledej?

Forårsrulledej er en tynd hvedemelsdej som bliver dejligt sprød når man bager eller dybt stegte dem. De er typisk frossen, og komme i forskellige størrelse. Jeg fortrækker den små, fordi jeg kan bedre lige mindre ruller og maks sprød overflade.  Men jeg løber tit ud af tålmodighed når jeg skal rulle rigtige mange af dem.

Jeg tror alle køber dem færdig fordi det er ikke så nemt at lave dem så tynd derhjemme. De er også rimelig billigt, denne her pakke i billedet koster 20 kr til 50 stk. 

Som du kan se i billedet, kan du blive kreativ til at lave forskellige form med dejen. Den mest populært og nemmest må være rulle form, men du kan også lave wonton form eller samosa agtigt (trekantede) form.

P1040622

Hvor køber jeg denne her asiatiske varer?

Glasnudler, shiitake og forårsrulledej kan findes i asiatisk købmand

This slideshow requires JavaScript.

Forårsruller med glasnudler og grøntsager | fensi chunjuan | 粉絲春卷
Serves 5
ca. 20 stk
Write a review
Print
Cook Time
35 min
Cook Time
35 min
Ingredients
  1. glasnudler 100g
  2. gulerødder 8 små stk
  3. shiitake 8 stk
  4. spidskål 1/4 stk
  5. hvidløg 2 fed
  6. soja 2 spsk
  7. salt til smag
  8. frossen forårsrulledej ca. 20 stk
Forhåndsforberedelse
  1. Hvis du bruger tørrede svampe, læg dem i blød i en plastikbeholder med koldt vand (mindst en time før du skal bruge den, men helst dagen før)
  2. Læg forårsrulledejen til optøning ved stuetemperatur 1,5 - 2 timer før brug
  3. Læg glasnudler i koldt vand i blød 10 min før brug
Til fyld
  1. Julienne gulerødder og spidskål, hak hvidløg fint
  2. Steg spidskål med hvidløg i 3 - 5 minutter, til de er bløde
  3. Kom gulerødder i og steg til de bliver lidt bløde
  4. Kom svampe og nudler i og bland dem godt sammen
  5. Kom soja og salt i
  6. Sæt fyldet i en skål så det kan køle lidt ned inden du ruller foårsrullerne
Rulning
  1. Dejpladerne tages ud af pakningen, lægges på en tallerken og tildækkes med et fugtigt viskestykke. Du kan arbejde med 3 plader af gangen.
  2. Læg 2 spsk fyld 3 cm ind på dejen
  3. Løft og rul dejen 1 gang om fyldet, så der stadig er dej tilbage
  4. Fold venstre side og rul ca. en gang op
  5. Fold højre side og pensl det sidste af dejen med olie, inden det rulles helt sammen
  6. Rullerne kan nu bages, eller fryses ned
Bagning
  1. Opvarm ovnen til 200ºC
  2. Sæt ruller på bageplade på et stykke bagepapir
  3. Børst olie på alle sider af hver rulle
  4. Bag i ovnen i 10 min, og så bag 15 min videre på den anden side
  5. Serveres med feks. soja og sød chilli sauce
Notes
  1. Julienne betyder at skære grøntsager i tynde strimler af samme længde.
  2. Fyldet behøver ikke at have meget salt i, fordi rullerne serveres med soja eller sauce.
  3. Jo mere brune du kan lide dine ruller, jo højere op kan du sætte bagepladen. Men husk at tjekke den tit så de ikke brænder på!
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Forårsruller med glasnudler og grøntsager | fensi chunjuan | 粉丝春卷

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)