Stir fry er måske verdens nemmest ret, de flest arbejde handler om at skær råvare. Bagefter tager det maks. 5 min i pande at lave. Hemmelighed er at stege råvare i høj varm, og i kort tid.

Stir fry er fantastik fordi man kan bare bruge grønsager i køleskabet. Der er ingen regler om hvad eller hvor meget man skal bruge, bare de passer til din wok eller pande. Ok… der er faktisk en ting kineser ikke bruger i en stir fry ret – tomater (undtagen når de laver omelet). Spørge mig ikke hvorfor, men det gør vi simpelthen ikke 🙂

Hurtigt vegetar stir fry | 炒杂菜 | chao za cai
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. Stir fry er en fin måde at tom køleskabet.
I dag bruger jeg
  1. squash i skiver
  2. svampe i skiver
  3. grøn peberfrugt i strimer
  4. gulerødder i strimer
  5. hakket forårsløg, ingefær, løg, hvidløg og chilli
Instructions
  1. Varm lidt oile i pande i høj varm. Kom løget, forårsløg og svampe i (dem som tager længest tid at blive kogt).
  2. Når svampene er mør, kom noget smag i (chilli, ingefær, løg, hvidløg) og squash (fordi den tager også tid at koge). Stege videre i 2 min
  3. Til sidste tilsæt gulerødderne og peberfrugten, stege 1 min
  4. Tilsæt 2 spsk sojasauce, 1 spsk sake, 1 tsk sukker. Drys med 0,5 tsk sesamolie hvis du har noget.
  5. Stege 20 sek til sovsen er blandet, smag og kom lidt mere salt til behøve.
Notes
  1. Hvis du er meget glad for sovs, tilsæt 3 spsk sojasauce, 1 spsk sake, 1,5 tsk sukker, 1 spsk kold vand, drys af sesameolie.
  2. Serveres med ris eller nudler
  3. Man kan også have kød eller fisk i retten, de skal marineres lidt og selvfølig steges før grønsagerne
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Hurtigt vegetar stir fry | 炒杂菜 | chao za cai

Post navigation


One thought on “Hurtigt vegetar stir fry | 炒杂菜 | chao za cai

Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)