Maksimalt bruge af kylling

Den smartest bruge af hele kylling er denne ret, synes jeg. Efter kogningen få du kød og en klar kyllingsuppe. Kyllingsuppe bruges i risen og en af de 3 sauce, også servers ved siden af retten. Det er en hel perfekt ret til dig hvis du godt kan lige kylling! Udover det bruger du olie (fedt fra kylling gumpen) for at give aromatisk smag til risen, som er også kaldte “olie ris 油饭”.

Din tålmodighed med hensyn til at bruge tid til at lave retten kommer til at betale sig, trust me!

P1050005

Hvor er Hainan 海南?

Hainan er en provins i kina. “Hai 海” betyder hav og “nan 南” betyder syd, så er det måske ikke en overraskelse at Hainan Ø ligger syd i kina ikke så langt fra kysten, mellem Hanoi og Hong Kong hvis du kan forestille den på kortet.

Men i 10. århundrede…

Var detr mange fra kineser som har flyttet til sydøst asien pga krig derhjemme. Da Hainan kinesisk flyttet til Singapore og Malaysia, tog de konceptet af kogte kylling ret og udviklede den faktisk til Singapores livret i dag.

Sjælen af retten

Saucerne er sjælen af en god kyllingris, fordi det giver frisk smag til retten. Der er 3 saucer du spiser kylling og ris med:

  • Grønt sauce: ingefær og forårsløg
  • Rød sauce: chilli og hvidløg (fjerne gerne chillifrøen for en mild sauce)
  • Brun sauce: sød soja sauce

p1040993

Jeg plejer at lave min egen grønt og rød sauce, og brug brun saucen fra en flaske. Men jeg har inkluderede en opskrift til dig hvis du kun har almindelig soja sauce derhjemme.

Når du skal spise retten, kan du blande alle saucer på en gang (på risen eller kyllingen), eller dykke kyllingen i saucen en af gangen, eller prøve begge dele!

Hainanesisk kylling med ris | hainan jifan |海南雞飯
Serves 4
Mør kylling, kylling ris og kyllingsuppe. Med 3 forskellige dipping saucer.
Write a review
Print
Cook Time
2 hr
Cook Time
2 hr
Kylling og suppe
  1. En hel kylling
  2. Ingefær 4 - 5 skriver
  3. Forårsløg 2 - 3 stk
  4. Sojasauce 2 spsk
  5. Sesamolie 2 tsk
Grøn sauce
  1. ingefær 70 g
  2. forårsløg (bedste med den grønne del) ca 7 stk
  3. salt 2 tsk
  4. rasp olie 0.8 dl
Rød sauce
  1. 3 frisk chilli, eller 4 spsk chilli sauce
  2. 1 fed hvidløg
  3. 2 spsk kyllingsuppe
  4. 1 tsk sukker
  5. 1 spsk citron eller lime saft
Brun sauce
  1. 0,5 dl indonesisk kecap minas* eller kinesisk mørk sojasauce
Ris
  1. jasmin ris 7 dl
  2. fint hakkede ingefær 1 spsk
  3. kyllingsuppe 7 dl
Instructions
  1. Skær ekstra fedt fra gumpen på kyllingen (som billedet nedunder) og gem det til risen senere
  2. Fyld kyllingen med ingefær og forårsløg. Sæt den i en stor gryde og dæk med vand.
  3. Kom op til koge, og så skru til medium og lad den simre til den er kogte (40 - 50 min). Fjern skum.
  4. Når kyllingen er klar tages den op. Bland sojasaucen og sesamolien sammen. Pensle kyllingen mens den er varmt.
  5. Suppen bringes til kog og koges en time eller indtil der er kun 2/3 del fondt tilbage. Kom salt i til smag. Så har du en koncentrede kyllingsuppe.
Grøn sauce
  1. Fin hak ingefær og forårsløg (eller bruge food processor).
  2. Mix det sammen med salt i en skål der kan tåle varm.
  3. Varm olie i en gryde til du kan se røg. Pas på at der ikke er børn tæt på dig!
  4. Kom den varme olie over ingefær og forårsløg og rør det sammen (det kommer til at syde fordi forårsløg bliver stegte. HUSK at passe på mens du gør det).
Rød sauce
  1. Bland alle ingredienser i en food processor, salt til smag.
Ris
  1. Skyl risene
  2. Fedt fra gumpen kommes i en gryde med låg (som du vil koge risen i) over medium varm sammen med 2 spsk olie, for at give smag til olie (ca 2 - 3 min).
  3. Steg ingefær til du kan duft den. Fjern fedt.
  4. Kom risen i og stegte i 20 sek. Tilføje suppen og skru op for varmen.
  5. Så snart den koger, sæt låget på og skru varmen ned til en simre
  6. Tjek efter 10 min om suppe er helt væk (kigge hurtigt og uden at røre den). Hvis der ikke er suppe tilbage, sæt låg hurtig på igen, sluk varmen og lad den dampe 5 min, så er risen færdig.
Anretning
  1. Kyllingen skæres ud, held saucer over. Anret tallerken med kylling, ris, tomat og agurk i skriver. Rester af kyllingsuppen serveres i en skål og spises til retten.
Notes
  1. Lave din egen sød soja sauce: varm 0,5 dl soja sauce og 0,5 dl brun farin i en gryde over lav til medium varm. Røre den en gang i mellem indtil saucen bliver tykkere. Køl ned og bruge som brun sauce. Saucen bliver endnu tykkere når den køler ned.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

This slideshow requires JavaScript.

Hainanesisk kylling med ris | hainan jifan |海南雞飯

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)