Der findes ikke så mange mennesker i hong kong som ikke er vildt med cha siu. En bid af cha siu og ris er comfort food for mange, det er i hvert fald den ret jeg savner mest, når jeg ikke er i kina. Normalt bliver den lavet i en special ovn i restauranter. Denne her opskrift er hjemmevenlig og har bruge for mindre tid i ovnen.

13

Det er nemmest at brug cha siu sovs som billede her.

cha siu sovs

Men den er en meget specific sovs som er kun bruges til en ting. Når den er åben så skal den opbevares i køleskabet. Hvis du ikke har plads i din køleskab, kan det bedre betale sig at bruge noget alternativ. Det vil sige, ingredienser som kan bruges til andre ret fx østerssovs kan bruges til stir fry grønsager og nudler (flasken tage også mindre plads i køleskabet end cha siu sovs).

2 spsk østerssauce
0,5 spsk shaoxing ris vin
1,5 spsk honning
1 tsk mørksojasauce (for at give farve og lidt sød smag)
1 tsp sesameolie 

OBS. Hvis du er bekymret over om kødet er færdig, kan du bruge en stegetermometer. Landbrug & Fødevarer anbefaler centrumtemperatur af svinemørbrad på 62-65 ºC. Jeg giver lidt længer tid i ovn, fordi jeg kan godt lide char siu når den er hel færdig. Det var 77 ºC når min var ud af ovnen. Kødet var helt færdig men ikke sejt.

Glaseret svinemørbrad | 叉燒 | char siu
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
40 min
Total Time
45 min
Prep Time
5 min
Cook Time
40 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 stk svinemørbrad (ca. 550g)
  2. 4 spsk char siu sovs*
  3. 1 spsk shaoshing ris vin
  4. 0,5 spsk sojasauce
*Alternativ til char siu sovs er
  1. 2 spsk østerssauce
  2. 0,5 spsk shaoxing ris vin
  3. 1,5 spsk honning
  4. 1 tsk mørksojasauce (til farve)
  5. 1 tsp sesameolie
Instructions
  1. Sæt mørbraden og marinade i en frysepose. Den skal marinades i køleskabet i 1-2 døgn.
  2. Tage mørbraden ud fra køleskabet, sæt den i en ovnbakke eller en ovn venlig gryde. Gem marinade til sovsen.
  3. Opvarm ovnen til 260 ºC (ja, det er rigtigt)
  4. Sæt bagepladen i den nederst 1/3 dele af ovn.
  5. Når ovnen er klar, sæt mørbraden i, og så sluk ovn med det sammen. Ovndøren må ikke åbnes i de næste 35 min.
  6. Tage den ud af ovnen efter 35 min eller når du synes det er klar. Sæt noget aluminium ovenpå bakken mens du laver sovsen. Det behøver ikke at være lukket tæt.
  7. Sæt marinade i en gryde over høj varm. Den skal kom i koge i 2 - 3 min, for at være sikker på der ikke er noget bakterier tilbage fra det råt kød. Kom kød saft fra ovnbakken også i. Det kan godt være at sovsen er for saltet. Kom lidt bullion eller vand i til den smager godt for jer. Sovsen kommer til at blive tykkere når den er varmt.
  8. Skær kødet i tynd (0,5cm) stykker, kom sovsen på og servere
Notes
  1. Hvis du er bekymret over om kødet er færdig, kan du bruge en stegetermometer. Landbrug & Fødevarer anbefaler centrumtemperatur af svinemørbrad på 62-65 ºC.
  2. Jeg plejer at giv 40 min i ovn, fordi jeg kan godt lide char siu når den er hel færdig. Det var 75 ºC når min var ud af ovnen. Kødet var helt færdig men ikke sejt.
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Glaseret svinemørbrad | 叉燒 | char siu

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)