En stærk og vanedannende nordkinesisk ret, man kan spise 3- 5 stykker som forret, eller sæt dem ovenpå noget kogt nudler som hoveret. Eller gør som mig: spise for mange af dem og blive met. Man kan aldrig spise for mange dumplinger 😉
 
Du kan selv lave dumpling dejen, eller du kan også købe de frosne “gyoza” (dumpling på japansk) wrappers fra asiatisk købmand. (Det tager ca. halvanden time at tø wrappers op)
 
12140801_1054871527858399_4367877724427121505_n
 
Øvelse gør mester!
dumpling
 
 
 
Dumplinger i chilliolie | 红油抄手 | hong yau ciao sau
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
10 min
Total Time
50 min
Prep Time
40 min
Cook Time
10 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 5 rejer
  2. 200 g svinekød
  3. 0,5 stk forårsløg (den grønne del)
  4. 1 pakke Gyoza Wrappers
Til chili dipping sovs
  1. 1 eller 1 ½ spsk. Chili olie (efter smag)
  2. 1 spsk. mørk sojasauce
  3. 1-2 fed presset hvidløg
  4. ½ spsk. eddike
  5. ½ tsk. sesam olie
Instructions
  1. Optø de frosne Gyoza Wrappers (det tager ca. halvanden time at tø dem op)
  2. Optø rejer (hvis du altså bruger frosne)
  3. Bland alle ingredienser til saucen i den skål, som du vil servere dine dumplinger i til sidst.
  4. Hak rejerne fint. Det vil tilføje en sprød tekstur til fyldet.
  5. Bland dernæst rejerne, salt, sesam olie og hakket svinekød sammen i en skål. Tilføj olie efter behov. Farsen skal være glat og helt blandet før den er klar.
  6. Tag en teskefuld fars og placer på et stykke optøet wrapper-dej. Forbered en lille skål med vand.
  7. Brug en finder til at gøre halvdelen af kanten af wrapper-dejen våd, så du kan forsegle den ved at folde den anden kant over.
  8. Tryk på den tykkeste del af dumplingen, så den bliver V-formet.
  9. Få de to ender til mødes på midten og forsegl dem med lidt mere vand. Gør dette med resten af farsen eller til du løber tør for wrapper.
  10. Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom forsigtigt de foldede dumplinger ned i det kogende vand og rør forsigtigt rundt for at sørge for at de ikke sidder fast på bunden af gryden. De er færdigkogte, når de flyder op til vandets overflade. Lad dem blive i det kogende vand i ca. 20 sekunder mere, for at sikre at farsen er helt tilberedt. Når dumpling’erne er tilberedte løftes de op med en hulske.
  11. Rul dumplinger i chilli saucen og drys med hakket forårsløg.
Notes
  1. De er bedste at spise dem mens de er varme
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/
 

Dumplinger i chilliolie | 红油抄手 | hong yau ciao sau

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)