Har du nogensinde tænkt på at dampe kød? Jeg hader sejt kylling. Jeg vil at slow cook giver dejligt mørt kød i gryderetter, men har ikke altid tid eller lyst til at kigge på gryden. Denne her opskrift giver mør kylling med lækker krydret sovs i 10 min (plus 10 – 20 min til marinade). Sake vin giver umami og dejligt duft til retten.
 
Kylling kan serveres med ris og grøntsager, eller i en salat (hvor sovsen bliver dressing)
 
 
Dampet kylling med sake | 鶏肉の蒸し焼き | toriniku no mushiyaki
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 2 stor stk kyllinglår (se billede ovenpå)
  2. 2 +2 spsk sake
  3. 2 tsk salt
Til sovsen
  1. 1 stk forårsløg
  2. 2 tsk hakket ingefær
  3. 1,5 spsk sesamfrø
  4. 2 spsk sojasauce
  5. 2 spsk eddike
  6. 1 tsk sesameoile
  7. 3 tsk sukker
Instructions
  1. Marinede kylling med 2 spsk sake og salt i 10 min (20 hvis du har god tid)
  2. Rør alle ingredienser til soven sammen i en skål
  3. Varm 1 spsk oile i panden i høj varm. Steg kylling med skindet nedad. Når de er gyldent, vend brystet og kom an ekstra 2 spsk sake i.
  4. Sæt en låg på og skrud varm ned til medium. Kylling skal være dampet i 7 - 8 min
  5. Kom sovs på kylling
Notes
  1. Kan serveres med ris og grøntsager, eller i en salat (hvor sovsen bliver dressing)
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Dampet kylling med sake | 鶏肉の蒸し焼き | toriniku no mushiyaki

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)