Jeg elsker at lave fyldt kylling, fordi det ser ud som om at det er svært at lave. Det imponerer mine gæster. 🙂 Du får også lidt fancy twist med fyldet fordi det har absorberet den lækre kødsaft fra kyllingen.

P1040166

Nu fortæller jeg sandheden om denne ret: retten er faktisk nem at lave. Du skal bare huske, at dagen før skal kyllingemarinaden og svampene lægges i blød med noget vand.

Jeg har ikke en stegerist til kylling, så i stedet for putter jeg kartofler og gulerødder i bunden af et ovnfast fad. Jeg synes også at det er dejligt at få hel måltid på en gang, hvor du får grøntsager, ris og kød.

Her skrev jeg at kinesiske svampe og pølser er en erhvervet smag. Hvis du ikke kan finde eller lide det, må du gerne bruge andre ting som fyld (fx rosiner, kogte kastanjer, løg og ris).

P1040157

This slideshow requires JavaScript.

Bagt kylling med fyld af aromatiseret ris | 冬菇臘腸飯釀燒雞 | dong gu lap chong yeung siu gai
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. En hel kylling (ca 1200 g)
  2. 1,5 spsk salt
  3. Chilli olie
Til kylling marinade
  1. 1 tsk rivet ingefær
  2. 1 tsk rivet hvidløg
  3. 2 tsk mørk sojasauce
  4. 1 tsk 5 spice krydderi
  5. 2 spsk østerssauce
  6. 1 spsk honning
  7. 1 spsk shaoxing ris vin
  8. 1 tsk sesamolie
Fyld
  1. 3,6 dl japansk ris
  2. 4 stk kinesisk svampe
  3. 1 stk kinesisk pølse
Liste A
  1. 3,5 dl vand fra svampe
  2. 1 dl shao xing ris vin
  3. 0,5 tsk salt
  4. 1 tsk østerssauce
  5. 1 tsk sojasauce
  6. 1 tsk mørk sojasauce
  7. 1 tsk sesamolie
Dagen før
  1. Gør kylling klar til tilberedning.
  2. Smør 1,5 spsk salt på og i kyllingen. Lad hvile i 2 timer.
  3. Bland ingredienser til kyllingemarinade, smør det på og i kyllingen. Sæt kyllingen tilbage i køleskabet til dagen efter.
  4. Læg svampene i blød i en plastikskål med 3,5 dl kold vand, sæt den i køleskabet til dagen efter.
Kog fyldet
  1. Skær pølsen i skiver, hak løget og skyl risene en gang.
  2. Tage svampene ud af skålen (husk at gemme vandet!). Skær dem i skiver.
  3. Bland alle ingredienserne fra "Liste A" i den samme skål med svampevandet.
  4. Put pølseskiverne i en gryde (uden olie), tænd for medium varme. Der skulle komme fedt fra pølseskiverne.
  5. Når pølsen er stegt, kom løget i. Og bagefter tilsættes svampene og risen.
  6. Ligesom risotto, steges ris i ca. et minut til det taber meget af den hvide farve.
  7. Kom indholdet i skålen i gryden, skru op til kogepunktet.
  8. Når det begynder til at koge på 100 grader, skru til lavest varm og sæt låg på med det samme.
  9. Sluk for varmen efter 20 min. Åbn låget 5 min efter, så får du fyldet.
Bag kyllingen
  1. Varm ovnen op til 200 grader
  2. Skær grøntsager i store stykker, rul dem i lidt olie og salt. Sæt dem på et ovnfast fad.
  3. Kom fyldet i kyllingen, luk af med en pind eller en kødnål, sæt ovenpå grøntsager
  4. Pensl chiliolie eller olivenolie på kylling.
  5. Bag kyllingen i 1 time 15 min og vend den når halvdelen af tiden er gået.
  6. For bedste resultat, børst kyllingen med kyllingemarinade 4 gange i løbet af bagetiden.
Notes
  1. Det er vigtigt at du ikke åbner låget mens ris koger! Det er forbudt hvis du vil have perfekt ris. 🙂
  2. Der er ingen grund til at modstå fristelsen, det er tilladt at spise risene, når de er kogt. Der er fordi du kommer til at bruge under halvdelen af fyldet til kylling (eller mere hvis du er god til at fylde kyllingen).
Ris Uden Fis http://risudenfis.dk/

Bagt kylling med fyld af aromatiserede ris | 冬菇臘腸飯釀燒雞 | dong gu lap chong yeung siu gai

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)