Har du været til running sushi og fået en sushi rulle med crispy rejer? Har du tænke på hvordan rejeren er stadig sprød efter du har set den sammen tallerken 30 gange i løber af aftnen? Magien er panko.

Hvad er Panko?

Panko er japansk rasp. Den er lavet af hvedebrød, og er ikke fin som almindelig rasp.

Den har efterhanden blev populært at bruge til madlavning i den vestlige verden.

IMG_20160106_124651

Hvorfor er panko en god investering?

Fordi den giver mere sprødhed end almindelig rasp, og absorbere mindre olie i panering processen.

De virker win-win til mig, at retten er letter og er holder sprødhed i længere tid.

Hvor kan jeg købe den?

Nogen gang findes der panko i dansk supermarked til 20 kr (120g). De salger to forskellige mærker.

 IMG_20160106_12261620151013-1009

 Hvad kan jeg ellers bruge den til?

Tonkatsu (japansk schnitzel)

Tempura (friturestegte fisk eller grønsager)

Eller hver gang du skal dybtsteg eller panere noget fx schnitzel, kylling, rødspættefilet, torsk, bagte asparges osv.

 

OBS. Jeg er ikke en fan af running sushi i kbh, fordi jeg har ikke endnu besøgt en restaurant hvor maden var god og jeg føler råvare er meget frisk. Der var mange gange, hvor jeg oplevede støvende låger og sad looking laks. Jeg synes made to order er bedste, og vil heller bruge lidt penge til en sushi tur hver 3 måneder end en super billigt en gang hver måned tur.

30 omgange på running sushi og rejen er stadig sprød? Hvordan?

Post navigation


Spørg os / fortæl os din mening om indlægget :)